Vinkort

Christians Minde's anbefalede vin



Frankrig


Sensas Cabernet Sauvignon/Syrah er en moderne vin fra d’Oc der kombinerer fransk terroir med teknik fra den nye vin verden. Druesammensætningen er 50 % Cabernet Sauvignon og 50 % Syrah. Cabernet Sauvignon kommer fra den køligste del af Languedoc, området ved Limoux og Pyrenæerne. Efter endt gæring, i rustfrie ståltanke, lagrer vinen i traditionelle vinfade i adskillige måneder.


Syrah-druerne derimod kommer fra den varme del af Languedoc, hvor druerne opnår en optimal modning. Vinen fremstillet på Syrah lagrer i 3 måneder med egetræstave inden vinen sammenstikkes med Cabernet Sauvignon og aftappes.


Resultatet er dyb kirsebærrød farve, intens bouquet med toner af brombær og vanille, smagen er blød og fyldig med en flot dybde og meget bløde tanniner.


Christians Minde's Husets vin


(Hvidvin)

Frankrig

De Chansac, Sauvignon Blanc Gascogne

Elegant, halvtør med smag af eksotiske frugter.



(Rødvin)

Frankrig

Croix des Vents
Cabernet Sauvignon

Frisk og halvtør vin med brombær-og solbærnuancer

Christians Minde's Rosé


Frankrig

Rosé d'Anjou, Remy Pannier, Loire

Remy Pannier i Saint Hillaire Saint Florent er i dag et af de mest betydningsfulde vinhuse i Loire takket være en stadig stigende kvalitet. Rosé d'Anjou er en halvsød rosévin med 18 gram restsukker pr. liter. Vinen er fremstillet af Cabernet Franc, Gamay og den lokale drue, Groslot. Vinen er laksefarvet og med en frugtrig bouquet, der minder om hindbær. Smagen er halvsød og frugtagtig, og vinen bør drikkes ung og afkølet.






Italien

Bardolino Classico,Chiaretto,Tommasi

Gennem 100 år har Tommasi-familien dyrket vin ved den lille by Pedemonte i hjertet af det klassiske Valpolicella lige uden for Verona. Familien har også marker i området Bardolino. Når der står Tommasi på vinene, er de blandt regionernes bedste. Chiaretto fra Tommasi er en rosévin fremstillet på druerne Corvina Veronese, Rondinella og Molinara fra Tommasi-familens vingård, Fossa Granara. Drueskallerne har kun haft en kort skindkontakt med mosten, hvorfor vinen kun bliver rosé- farvet. Vinen produceres kun i begrænsede mængder på grund af vinens særlig høje kvalitet. Den er laksefarvet og har en frugtagtig, kraftig og typisk smag af druer.